Regndans


Efter månader av väntan och torka har det nu 3 dagar i rad kommit regn. Eftersom detta är den korta regnperioden öser det ner typ 30 minuter eller på natten. Än så länge är det inget synbart resultat på växtligheten eftersom marken inte kan ta upp allt vatten, men luften är härlig och nya dofter har letat sig fram.


Annars har vi haft vår första punktering, testat biografen i Arusha som visar 2 filmer i veckan. En Hollywood och en Bollywood film. Efter en vecka så byts filmerna.  Jag har premiärkört barnen till skolan på morgonen och tagit bilen själv med Lilly in till stan…Där gäller det att verkligen vara på sin vakt och har tutan nära till hands.


En annan upplevelse värd att förtälja är den då jag glad i hågen tog dallan in till stan för att betala 3 st flygbiljetter i kontanter. Här föredrar till och med stora företag kontantbetalning, helt sjukt men men, eftersom flygbolaget vill ha Tz shilling fick jag i omgångar ta ut ca 1 miljon i landets valuta. Det blir en rejäl bunt att bära runt på i väskan vill jag lova. Väl utanför kontoret var det stängt! TACK för den! Köpte ett par lädersandaler i ren frustration…och tog dallan tillbaka hem igen...


Imorgon fyller Paula år så igår var det lite pysselverkstad här hemma. Paula sydde gardiner och jag bakade tårta och kakor. Blir ett litet firande ikväll med de wazungos som finns här på området.  Senare ikväll bär det av till flygplatsen för att hämta mamma och Karin. Ska bli väldigt skoj att få ha dem här i 2 veckor. Diverse utflykter och upplevelser står på agendan

Ciao!

 


En helg ur det hårda nannylivet ;P


Livets tankar och funderingar

Hej alla sköningar!


Veckan har rullat på rätt bra och inga så värst utstickande saker som jag kan komma på just nu har hänt. I torsdags drabbades jag av en första släng av hemlängtan. Men det gick över rätt fort. Hör väl till antar jag, men ingen fara på taket. Sånt hör livet till


Har de närmsta dagarna också funderat på varför jag gillar detta land så mycket att jag tagit studieuppehåll för att spendera 4 månader av min ungdom bland svett, damm, värme, kor och getter, massajer, andra kulturer, mat, människor, nytt språk etc. Vad drar mitt hjärta hit helt enkelt?


Och det jag främst har kommit fram till är följande:


-De oändliga och fantastiska vyerna och vidderna


- Kvinnornas vackra färgstarka kläder


- De underbara människorna ( när de är underbara, vilket de oftast är ;P)


- Människornas kreativitet och motto om att inget är omöjligt. ( Självklart går det att cykla med 6 st drickbackar
på pakethållaren)


- Att lycka och glädje verkligen inte sitter i hur mycket jag äger eller har utan i mer bestående värden


Självklart finns det fler saker, men nu vet ni någotsånär. Mamma du kommer förstå när du kommer hit :D


Helgen har gått i kontrasternas tecken. I fredags var jag och Paula och badade med Kevin, Flora, Astrid (en klasskompis till Flora) och Lilly på en klubb med swimmingpool. Barnen slutade redan kl. 12 och har från och med nu en veckas lov. Härligt för dem!


I lördags var jag på något så udda som hästpolo! HAHAH, tjenare, vilken gräddsport och ett sammanhang som jag flera gånger under kvällen tänkte, hur i hela världen hamnade jag här?! Jag, Ed, Mimmi, M-L och Mogge åkte en bit utanför Arusha för att hälsa på några bekanta till Anderssons vars son spelade hästpolo och skulle spela turnering under helgen. En rätt tråkig sport att titta på måste jag erkänna om man som jag inte är så vidare insatt i regler och vad spelet egentligen går ut på ( Andy hjälp?)


I skymningen dukades det upp värsta BBQ: n SJUKT gott och mycket mat!! Ett helt lamm och en gris fanns minsann där med… Pappa, du hade älskat det!!


Sov över hos Anderssons, vilka har blivit något utav mina extra farföräldrar här. Väldigt festliga och härliga människor. Så idag, söndag har jag varit på barnhemmet och hälsat på alla barn. Vilket har utökats till 12 stycken sedan sist. Hallego!!

 En vardag för många barn





Här har vi dem, brudarna på hästpolomatch


Matchen, hästarna och spelarna


Ser ni rovfågeln i trädet? Mäktigt!


Hoppas ni njuter av hösten. Nu börjar värmen komma på allvar. 17 C klockan 8.30 på morgonen och minst 30 C på dagen. Sa jag att AC:n i bilen gått sönder? ;P


Många kramar till er alla

Chicken on the bonnet

Förlåt för dålig uppdatering det sista, men internet har verkligen inte varit på vår sida om jag säger så. I alla fall, senaste nytt från Habari Maalum:

Ett kärt återseende av min 67-åriga vän Mogge och hans fru Marie-Louise har inträffat. Jag och Lilly tillbringade några av onsdagens timmar på Hope for Children, barnhemmet, där jag var förra gången jag var här i Tanzania. Det var tyvärr bara 3 små barn där eftersom de andra var i skolan. Otur, men det blir helt klart fler gånger dit.

Morgan och M-L har byggt ett bostadshus till sig själva alldeles intill barnhemmet. Huset var riktigt gött asså och vi blev bjudna på middag där. Lilly sträckte med en gång armarna till dem och satte sig i deras knä. Antar att hon saknar sina mor- och farföräldrar så dessa får väl vara substitut för dem under hennes tid här. Citat av Mogge: ” Härligt att du är på rätt sida av klotet igen Alice, men jag visste att du skulle komma tillbaka”.

Fredagen spenderades tillsammans med 4 sköningar, Moggebigge, M-L, Baselisa och Jeremia. Varav de två sistnämnda jobbar för Morgans. Vi åkte upp till en massajby, Engaloni, som ligger 2000 m ö h och cirka 1 h från stationen. Här i denna by med ungefär 5000 invånare har Morgans blivit upptagna som medlemmar för att de hjälpt till med bänkar till byns skola. Som tack fick de även en bit mark som de nu byggt ett litet hus på 25 kvm på. Fantastiskt fin utsikt trots dammet som skymde sikten rätt rejält. Förra veckan hade det vandrat ner en hjord elefanter och buffel från bergen också. Snacka om naturupplevelse när man sitter och käkar frulle!

Halva Arusha- gänget från -07 är nu åter samlat. Ed har landat tillsammans med Mimmi och vi har redan hunnit med Kahns, indiern med världens bästa kyckling, 2 gånger på 2 veckor. Äta en halv grillad kyckling direkt från grillen bredvid på gatan är livet! I lördags introducerades även familjen Alderblad till denna kulinariska upplevelse och det verkar som det kan bli fler gånger för dem. Lyckat med andra ord!

Lilla Miriam och jag (å ja, jag vet att jag ser sliten ut)    Amanda, här kommer en dagens outfit som jag lovat           Här har vi det, kyckling i världsklass, Kahns BBQ            En förväntansfull Mimmi            Här har vi de små rackarna
Nu ska det ätas!

Kära familj och vänner jag mår fint, men börjar så smått sakna filmjölk, knäckebröd, lakrits och tro det eller ej riktigt kaffe. Trodde aldrig jag skulle säga det...
Nu väntar läxläsning med Filippa som är "mitt läxbarn".

Pusshej


RSS 2.0