Min trogna vapendragare, Lilly

Lilly, 2 år i januari, är flickan jag har förmånen att spendera de flesta av dygnets ljusa timmar tillsammans med.
Tillsammans går vi på marknad, handlar, lämnar/hämtar Filippa, Kevin, Flora, kör bil, hälsar på alla vi möter, gör hemma-hos-besök, slänger skräp, går och badar, plockar guava och annan frukt och bär, läser böcker, tränar swahili, lagar mat, hänger upp tvätt, promenerar på alla möjliga och omöjliga ställen, och mycket mer därtill. Fast mest tar vi dock dagen som den kommer...;P





Om morgontoaletten dröjer lite för länge, finns chansen att Lilly börjar traska iväg på egen hand...







Massajinspirerad?

Livet på en pinne - Zanzibar

Hej på er!
Veckorna rullar på och fortare än kvickt är jag hemma i kära Svedala igen.

Sen sist har jag testat klimatet på Zanzibar (sol och bad med andra ord). En fantastiskt skön semestervecka tillsammans med mamma och Karin. En ö som annars starkt kan rekommenderas. Vi tog det lilla lugna men gjorde iaf två utflykter, en till Stone Town och en kryddvandring. Ändå intressant och känns som ett måste när man är där. Det var gott att få visa dem smakprov ur min vardag och jag tror att resan har gett många intryck och minnen för dem att ta med hem.

 

Förra och denna vecka befinner sig Paula på kurs i Alexandria, Egypten,så det är jag och Ulrik som är hemma. Idag är dock Ulrik och Filippa på safari i Tarangire parken över dagen och jag hemma med de andra barnen.

 

Jag har också blivit bestulen på min väska, genom bilfönstret när jag satt i mitten av baksätet. Väldigt tråkigt och har inneburit extrajobb eftersom pengar, körkort, VISAkort, kamera, mobil etc försvann. Men jag försöker att inte gräma mig för mycket över det längre utan är tacksam att det ”bara” var materiella saker jag blev av med och ingen person som blev skadad. Har dock förlorat alla nummer, men samma svenska nummer kommer gälla när jag kommer hem. Käckt!















puss Alice

Besök hemifrån och i en massajby





Det ser värre ut än vad det är, jag lovar


2-barnsmamman och jag med snuttebebisen






Ljust hår och hud är väl värt att känna på...




Mamma försöker charma barnet på svenska..



Ett litet smakprov från mamma och Karins besök här hos mig. Nu har de varit här i en vecka och vid lunchtid idag åker vi till Zanzibar för att spendera den mesta tiden vid strand och hav. GÖTT!

Hej!

RSS 2.0